#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Vetscan Imagyst: rychlé a snadné vyšetření krevního nátěru za pomoci AI v rutinní praxi

26. 6. 2023

Vetscan Imagyst společnosti Zoetis je první technologie svého druhu, která nabízí veterinárním ordinacím vyšetření krevního nátěru, cytologickou a koprologickou diagnostiku v jediné platformě. Pomocí kompaktního skeneru, spolu s technologií založenou na umělé inteligenci (AI), respektive strojovém učení a se sítí vzdálených odborných klinických patologů, poskytuje rychlé a přesné výsledky, takže lze dříve a přesněji učinit zásadní rozhodnutí o léčbě.

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

      

Algoritmus založený na strojovém učení jako všestranný asistent

Aplikace je koncipována pro hodnocení krevních nátěrů psů a koček. Profil obsahuje jednovrstvý detektor, na kterém algoritmus umělé inteligence identifikuje a počítá buňky pro analýzu krevního nátěru.

Kromě toho algoritmus poskytuje následující parametry pro každou analýzu krevního nátěru:

  • detekce jednovrstevného nátěru
  • diferenciální rozpočet bílých krvinek − neutrofily, lymfocyty, monocyty, eozinofily, bazofily
  • odhadovaný počet trombocytů
  • identifikace středních a velkých shluků trombocytů
  • identifikace a počet polychromatofilů a jaderných červených krvinek (nRBC)

Výsledky Vetscan Imagyst byly při hodnocení krevního nátěru srovnatelné s hodnocením odborného klinického patologa.

Snadné rozšíření diagnostických možností v běžné praxi

Údaje z krevních nátěrů mohou poskytnout důležité informace, které tak doplní automatizované vyšetření krevního obrazu. Výsledky vyšetření jsou k dispozici během několika minut a personálu kliniky tak mohou ušetřit velké množství času. Mnohá pracoviště vyhodnocení krevního nátěru ani rutinně neprovádí, protože jim chybí například dostatek zkušeností, na mikroskopické vyšetření nemají čas nebo dostatečně proškolený personál. Vetscan Imagyst jim tak může poskytnout další možnosti v diagnostice a následné terapii.

Díky vysokému rozlišení obrazu lze digitální snímky krevního nátěru předložit k odbornému posouzení klinickým patologem. Doplňkové odborné posouzení zhodnotí buněčnou morfologii, která není ve screeningovém testu nebo na interním hematologickém analyzátoru k dispozici, jako například posuny vlevo, toxické změny, inkluze nebo známky malignity u bílých krvinek, dále tvar, inkluze nebo parazity u červené krevní řady a v neposlední řadě přítomnost makrotrombocytů.

Prostředek ke zlepšení komunikace mezi veterináři a majiteli zvířat

Snímky mají také přidanou hodnotu pro majitele pacientů. Díky nim pro ně mohou být hmatatelnější a poskytují příležitost pro komunikaci mezi zdravotnickými profesionály a jejich klienty. Výsledkem může být následné zlepšení adherence k nastavené terapii ze strany majitelů zvířat.

(kasa)

Zdroj: Vetscan Imagyst. See the complete diagnostic picture for more complete care. Zoetis, 2023. Dostupné na: www.vetscanimagyst.com



Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#