#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Novinkový Extra jemný šampon – přípravek nikoliv pouze kosmetický

5. 12. 2018

Alavis Extra jemný šampon je novinkou na trhu, schválenou jako veterinární, nikoliv pouze kosmetický přípravek. Důvodem je obsah aktivních látek z Aloe vera a konopného oleje s příznivým vlivem na kůži a srst.

Aloe vera

Využívá se již po tisíce let jako léčivá rostlina a její používání se rozšířilo po celém světě. Je oblíbenou bylinou v léčitelství i v domácím lékařství. Obsahuje sacharidy, zejména pektiny, hemicelulózu, glukomanany, acemanany a deriváty manózy. Dále jsou zastoupeny aminokyseliny, lipidy, steroly, třísloviny, enzymy, vitaminy, minerální látky a kyselina salicylová.

Hlavní účinnou látkou gelu aloe vera je acemanan, známý pro své antivirové, antineoplastické a imunostimulační účinky (indukuje aktivitu makrofágů a produkci TNF-α a interleukinů). Aloe vera má protizánětlivé, antibakteriální, antivirové, antimykotické a antioxidační účinky. Po staletí je používána k léčbě ran a popálenin, které jsou hlavní indikací využití Aloe vera gelu.

Gel z Aloe vera podporuje hojení a aplikuje se zevně zejména na popáleniny, drobnější poranění a odřeniny. Při jeho aplikaci se vytváří na povrchu rány zvlhčující film, který působí protizánětlivě, podporuje růst fibroblastů a obnovu kolagenu, urychluje granulaci, zlepšuje přísun kyslíku a živin do tkáně a stimuluje obnovu cévního zásobení. Aloe vera snižuje množství odumřelé tkáně a stimuluje regeneraci buněk.

Konopný olej

Je bohatý na nenasycené mastné kyseliny omega-6 a omega-3 v poměru 3 : 1. Obsahuje přibližně 80 % esenciálních mastných kyselin, např. kyseliny linolové, alfa-linolenové, gama-linolenové a stearidonové. Konopný olej je bohatý zejména na vitaminy A, D a E a na minerály – vápník, hořčík, draslík a železo. Vitamin E je důležitým antioxidantem, který chrání buněčné membrány před poškozením volnými radikály. Další důležitou látkou obsaženou v konopném oleji je kanabidiol, který má protizánětlivé účinky.

Konopný olej působí protizánětlivě, antibakteriálně a regeneračně, zvlhčuje a vyživuje pokožku a používá se zejména pro podporu hojení při kožních potížích.

Udržení zdravé kůže a kvalitní srsti

Pozitivní vlastnosti obou látek se uplatňují v jedinečném přípravku, který je vhodný pro podporu léčby kožních onemocnění. Alavis Extra jemný šampon s obsahem Aloe vera a konopného oleje je určen pro udržení zdravé kůže, která je základem pro kvalitní a lesklou srst. Dále je vhodný jako podpůrná péče při terapii kožních onemocnění. Je vhodný i pro běžné použití, pro časté mytí a pro štěňata a bílé psy.

Indikace:

  • zklidnění kůže při dermatitidách
  • snížení pruritu
  • podpora při léčbě hyperkeratózy a seborrhoické dermatitidy
  • zlepšení kvality srsti a vyšší lesk

Častou příčinou dermatitid a podráždění kůže u psů a koček je infestace blechami a dalšími ektoparazity, případně hypersenzitivní reakce na pyly či jiné environmentální alergeny. Alavis Extra jemný šampon je vhodnou variantou, jak kůži zbavit těchto alergenů, a navíc ji chránit a regenerovat.  

Při problémech se srstí je dále vhodné podávat Alavis Shelby Pro srst a vitalitu, který obsahuje vitaminy (A, D3, E a biotin) a minerální látky (Zn, Se) pro lepší kvalitu srsti a přírodní olej z lososa nejvyšší kvality, který se skládá z omega 3 mastných kyselin, EPA a DHA a je velmi dobře vstřebatelný a využitelný. Olej z lososa zlepšuje kvalitu srsti a má rovněž pozitivní vliv na zlepšení celkové zdravotní kondice psa.

MVDr. Tereza Šnepová



Štítky
Veterinární lékař Student veterinárního lékařství Veterinární sestra
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#