#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

HD mikroskop VetScan − kvalitní přístroj pro praxi

9. 6. 2021

Mikroskopie s digitalizací záznamu přináší do praxe mnoho výhod při každodenně prováděných vyšetřeních různorodých preparátů. Kvalitní přístrojové vybavení veterinárním lékařům umožňuje správně, přesně a rychle provést diagnostiku, sledovat úspěšnost terapie a ihned prezentovat výsledky klientům.

Nezbytná součást i v první linii

Mikroskopie je nedílnou součástí každodenní práce veterinárního lékaře a má své nezastupitelné místo v diagnostice kožních, parazitárních, hematologických, urologických, nádorových či zánětlivých onemocnění, v reprodukční medicíně, případně v pokročilé cytologické a patologické diagnostice. Nejen na specializovaném veterinárním pracovišti, ale i v prvoliniové praxi je nezbytné vyšetřovat dennodenně řadu velmi různorodých vzorků.

Benefity digitální HD mikroskopie ve veterinární praxi

Zainteresování majitelů zvířat v ordinaci možností prohlédnout si preparát a vidět na vlastní oči prezentovaný nález přináší více důvěry ze strany klientů, a tedy i benefity pro samotnou praxi. Vzhledem ke způsobu práce veterinárních lékařů v ordinacích a na klinikách je ideálním řešením digitální mikroskop s přímou vizualizací pozorovaného vzorku na LCD displeji, kde sám vyšetřující získá mnohdy lepší náhled na preparát. Vedle toho je díky tomu snazší konzultace vyšetřovaného vzorku s kolegy, výuka studentů a praktikantů, demonstrace klientům, archivace v kartě pacienta nebo ve vlastní kartotéce a možnost porovnávání vzorků v průběhu času. Digitální záznam se dá také snadno a opakovaně odeslat dalším odborníkům ke konzultaci bez jakýchkoliv ztrát.

VetScan HDmicroscope − základní technické náležitosti

V aktuální nabídce společnosti Zoetis je přístroj VetScan HDmicroscope, který nabízí současně jak výhody standardního kvalitního mikroskopu s výměnnými objektivy, včetně imerzního, a možnost vyšetření vzorku na mnoha různých nosičích, tak také HD kameru, přímé zobrazení na LCD displeji, ukládání na SD kartu a vlastní software. Vyšetřovaný preparát lze pozorovat nastavitelnými okuláry nebo na LCD displeji v HD kvalitě, kde je možné přímo či dodatečně rovněž upravovat expozici, kontrast a barevné vyvážení. Mikroskop lze zakoupit také samostatně bez příslušenství.

(zar)

Zdroje:
1. VetScan HDmicroscope. Diagnostika. Zoetis, 2021.
2. VetScan HDmicroscope Demonstration. YouTube, 2020 Feb 5. Dostupné na: www.youtube.com/watch?v=0Xehd82GPWA



Štítky
Malá zvířata
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#