#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Nové biochemické analyzátory pro veterinární použití

23. 11. 2022

Výrobce přístrojů pro in vitro diagnostiku společnost MNCHIP nyní nabízí veterinárním lékařům dva nové biochemické analyzátory. Jejich použití je jednoduché, rychlé a spolehlivé, čímž lékaři usnadní práci a významně přispěje ke správné diagnóze a včasné a úspěšné léčbě pacienta.

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

   

Úvod

Biochemické analyzátory jsou určené pro použití přímo v ordinaci a jsou dostupné ve dvou základních variantách, které se liší velikostí, obrazovkou a tím, zda využívají integrovanou, či externí tiskárnu. Použití obou přístrojů je rychlé, výsledek je znám cca za 7 minut, tedy ještě během návštěvy pacienta v ordinaci.

Jaké varianty analyzátorů jsou k dispozici?

Přístroj Pointcare cV3 je menší, váží pouhé 2,2 kg, je vybaven 4,3palcovou dotykovou obrazovkou a jeho rozměry činí 21 × 12,5 × 17,5 cm. Lze k němu připojit externí tiskárnu.

Přístroj Celercare cV5 je větší, váží 5,5 kg, má 8,4palcovou obrazovku a měří 26 × 23 × 32 cm. Má však zároveň integrovanou tiskárnu.

Jak pracují?

Jedná se o přenosné spektrofotometry, které pracují na základě mikrofluidní technologie. Jsou plně automatizované, k jejich ovládání nejsou nutné žádné speciální dovednosti. Vzorkem může být plná nesrážlivá krev, sérum nebo plazma, a to vždy o objemu 100 µl. Mikrofluidní rotory měří v průměru 8 cm a obsahují veškeré nezbytné suché reagencie a rozpouštědla, jež jsou potřeba k provedení panelu testů. Každý rotor obsahuje 30 kyvet, ve kterých probíhá analýza vzorku. Stabilní měřicí optika využívá stroboskopickou xenonovou lampu, systém výběru vlnové délky a detektor s více vlnovými délkami.

Součástí systému je software pro kontrolu kvality, který monitoruje celý proces v reálném čase – zajišťuje konzistentní analýzu krevních vzorků, reagencií, mikrofluidních rotorů a analyzátoru. Kalibrace probíhá automaticky při každé analýze.

Co umějí?

Přístroje Celercare cV5 i Pointcare cV3 umějí analyzovat i elektrolyty a parametry acidobazické rovnováhy. Kromě psího, kočičího a koňského panelu obsahují rovněž předdefinované panely pro další druhy zvířat, kam si lze zadat vlastní referenční rozmezí.  

Oba přístroje dokáží stanovit či vypočítat celkem 37 biochemických a acidobazických parametrů: celková bílkovina, albumin, globuliny, poměr albumin/globuliny, ALT, AST, poměr AST/ALT, GGT, ALP, celkový bilirubin, přímý bilirubin, nepřímý bilirubin, žlučové kyseliny, kreatinin, močovina, poměr močovina/kreatinin, kyselina močová, CK, LDH, amyláza, lipáza, glukóza, fruktóza, triacylglyceroly, cholesterol, K+, Na+, Na+/K+, Cl, Ca, P, Ca×P, Mg, tCO2, NH3, laktát, pH.  

Co budou umět?

Již brzy bude k dispozici také koagulační profil, který bude stanovovat protrombinový čas, aktivovaný parciální tromboplastinový čas, trombinový čas a fibrinogen. Mezi další připravované profily patří profil psí a kočičí pankreatitidy. V psím profilu je stanovován psí CRP, v kočičím kočičí sérový amyloid A. Další parametry jsou už v psím i kočičím profilu shodné: celková bílkovina, albumin, globuliny, poměr albumin/globuliny, amyláza, lipáza, glukóza, vápník.

Proč si je pořídit?

Obě varianty biochemických analyzátorů, tedy Pointcare cV3 i Celercare cV5, jsou spolehlivé a plně automatizované. Jsou založeny na špičkové mikrofluidní technologii, která zajišťuje rychlou a přesnou analýzu vzorku. Uplatňují inteligentní inovace, jež přispívají ke zdokonalení, zefektivnění a zpřesnění práce veterinárního lékaře. Proto si ve veterinárních ordinacích jistě najdou své místo.

(kriz)

Zdroj: Veterinary diagnostics. MNCHIP, 2022. Dostupné na: https://en.mnchip.com/veterinary



Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#